Tunnelmia viikonlopun juhlatilaisuudesta

Viikonloppuna vietettiin juhlatilaisuutta V-S Ladun 40-vuotisen taipaleen kunniaksi Uudenkaupungin Golfravintolassa.
Puheenjohtaja Juhani Viholainen muisteli tilaisuuden alussa viimeisintä 10-vuotta, joka on nopeasti vierähtänyt. Tähän aikaan on mahtunut retkeilyä, tapahtumia, puutalkoita ja maastopyöräilyä. Uintia kesät talvet sekä silloin kun lumitilanne on sallinut, on tehty latuja Golfkentän alueelle. Suurin ponnistus on kuitenkin ollut Metsälehdon saunan rakennus, joka talkoilla ja Ravakan avustuksella saatiin aikaiseksi. Talkootunteja meille tästä kertyi yli 2000 tuntia, mutta kyllä kannatti!
Suomen Ladun sekä Lounais-Suomen Latualueen tervehdyksen meille toi Alueyhdyshenkilö Hannu Tonteri. Suomen Ladulta tuli kiitosta siitä, että Vakka-Suomen Ladussa olemme olleet mukana edistämässä ulkoilulle suotuisia olosuhteita, yhdessä muiden 176 yhdistyksen lisäksi. Painotettiin myös sitä, että yhdistysten tarjoama yhteisöllisyys on nykymaailmassa äärimmäisen tärkeää. Yhteisöllisyys luo vahvan perustan ihmisten väliselle vuorovaikutukselle ja tuelle, edistää yhteistyötä ja solidaarisuutta sekä tarjoaa tukea ja voimavaroja. Nykymaailmassa, jossa teknologia ja globalisaatio ovat muuttaneet tapaa, jolla ihmiset kommunikoivat ja vuorovaikuttavat toistensa kanssa, yhdistyksen tarjoama yhteisöllisyys on entistäkin arvokkaampaa.
Näihin sanoihin on helppo samaistua, näin mekin asian koemme ja jokainen henkilö tuo omalta osaltaan oman lisänsä toimintaan ja tapahtumiin, josta juuri syntyy se yhteenkuuluvuus ja yhteisöllisyys, hyvää mieltä unohtamatta.
Puheiden ja ruokailun jälkeen oli aika siirtyä huomionosoituksiin, joita jaettiin yhdistyksen ansioituneille toimijoille.
Halusimme myös huomioida Maaseudun Kehittämisyhdistys Ravakka ry:n Suomen Ladun plaketilla. Ravakka on mahdollistanut haaveidemme toteutumista ja olemme saaneet kehitettyä toimintaamme uudelle tasolle. Heiltä on myös aina saanut apuja ja neuvoja hakemuksien kanssa, kun sille on ollut tarvetta. Yhteistyö heidän kanssaan on ollut antoisaa ja olemme viettäneet monia mukavia tapaamisia.
He, jotka eivät päässeet juhlatilaisuuteen, saavat huomionosoituksensa myöhemmin. Lämmin kiitos kaikille, myös kummiyhdistys
Rauman Ladulle, että pääsitte mukaan!