Retkeily

HELATORSTAIN METSÄKIRKKO 26.5.2022 KLO 15 KASARMINLAHDEN LAAVULLA
Luonnon rauha, linnun laulu, raikas koivunmahlamalja, kanteleensoittajat, seurakunnan edustaja sekä nokipannukahvit pullan kera. Niistä on tehty se perinteinen ja suosittu Helatorstain Metsäkirkko Kasarminlahden laavulla, jota ei olla hetkeen päästy järjestämään!
Eikä huolta, vaikka paikka ei olisikaan entuudestaan tuttu, sillä sinne lähdetään yhdessä kävellen urheilukentän parkkipaikalta klo 14:15 (Etelälinjakatu 2).
Olette kaikki lämpimästi tervetulleita hetkeksi irtautumaan arjen kiireestä!
Nähdään laavulla!

******************************************’

 

EKIN PATIKKA PYÖRÄILIJÖILLÄ HÖYSTETTYNÄ, KÄVELYKIPINÄ SEKÄ KILOMETRIKISA METSÄLEHDON SAUNALLE 7.5.2022

 

Talviuintikauden päätöstä päästään viettämään pitkästä aikaa patikoiden Metsälehdon saunalle. Yhteislähtö Segerin pihalta (Merilinnuntie 1) lauantaina 7.5.2022 klo 11:00, myös pyöräilijät.

Reitti kulkee pitkin polkuja, metsiä ja metsäteitä. Osittain kuljetaan myös tietä pitkin. Matkalla pidetään kaksi taukoa ja jokainen varautuu omin eväin. Kannattaa myös ottaa tauon ajaksi lämmintä vaihtovaatetta sekä istuinalusta. Matkan pituus noin 15 km.

Yhdistyksen puolesta on vetäjä mukana ja pidetään myös huoli, että kaikki pysyvät vauhdissa mukana ja edetään sen mukaan.

Perillä pientä purtavaa ja myös sauna on lämmin. Saunavarusteita ei tarvitse kantaa matkalla mukana, vaan ne voi jättää Segerin pihalla autoon, jolla kulkeutuvat perille.

Tapahtuma on kaikille avoin, eikä ole riippuvainen siitä, oletko käynyt talviuinnissa tai et, vaan kaikki patikoinnista ja kävelystä kiinnostuneet ovat tervetulleita mukaan. Voit myös toki hypätä, vaikka pyörän selkään ja polkaista Metsälehdon saunalle uimaan ja saunaan.

Patikointi osuu sopivasti Kävelykipinä sekä Kilometrikisa pyöräilyn ajankohtaan, joten tämä on samalla siihen liittyvä tapahtuma. Ilmoittautua näihin kumpaankin voi Vakka-Suomen Ladun joukkueeseen ja niistä tulee vielä ohjeet ja tarkempaa tietoa myöhemmin. Päivitetään myös tähän tapahtuma ilmoitukseen.

Maastopyöräilijöille suunnitteilla myös samaan ajankohtaan pyöräily Metsälehdon saunalle, tarkennetaan vielä aikataulua ym. tietoja tästä.

Ilmoittautuminen puh. 040 0810100 (Anita), niin tiedetään järjestää kävelijöille riittävästi paluukuljetuksia sekä varaamaan evästä perille.

Lisätietoja tapahtumasta voi halutessaan kysellä puh. 041 4625420 (Marianne)

Lisätiedot pyöräilijät puh. 040 7427222 (Timo)

Tervetuloa isolla joukolla patikoimaan ja pyöräilemään, toivottelee V-S Ladun porukka!

 

OPASTETTU LUONTOPOLKU KIERROS JA RUOKAILU 4.10.2020

Vakka-Suomen Latu järjestää syksyisen retken Vehmaalle, Tummamäen luontopolulle sunnuntaina 4.10.2020. Luontopolku kiertää louhosmonttuja ja nousee rääpekivikasojen päälle. Reitin varrella on myös näköalalava. Reitin pituus on n. 1,6 km.

Kokoontuminen on luontopolun parkkipaikalla kello 12 (Tummamäentie 60, Vehmaa). Reitti kestää noin tunnin ja oppaanamme on Ossi Saha, joka kertoo alueen louhoshistoriasta ja luonnosta.  Sen jälkeen siirrymme Lahdingon kylätalolle, jossa klo 13:30 nautimme kylätoimikunnan naisten valmistaman keittolounaan ja kahvit. Ruokailun yhteydessä kuulemme Lahdingon kylätalon historiaa. Ruokailun jälkeen siirrytään Vehmaan Kivityömuseolle (mukaan lukien ruotusotilaan torppa), jossa oppaana on Anna-Liisa Jäske.

Vakka-Suomen Latu maksaa osan retken kustannuksista. Osallistumismaksun omavastuuosuus 10 €/hlö suoritetaan V-S Ladun pankkitilille FI58 5491 0220 1214 74 keskiviikkoon 30.9.2020 mennessä. Käytä maksaessa viitettä 1012. Tapahtuman tiedot myös V-S Ladun fb –sivulla ja kotisivuilla https://vakkasuomenlatu.suomenlatu.org/tapahtumat/ .Ruokailun vuoksi ilmoittautumiset/tiedustelut Anitalle 30.9. mennessä: ani.ahlstedt@gmail.com tai 0400 810100.  Osallistuminen vain terveenä turvavälit huomioiden!

Tervetuloa mukaan mielenkiintoiselle retkelle!

NUKU YÖ ULKONA 22.8.2020 KLO 17 – 23.8.2020 KLO 13 HAIMION METSÄLEHDOSSA

Nuku yö ulkona on Suomen Ladun valtakunnallinen tapahtuma, mutta me järjestämme tapahtuman jo viikkoa muita aiemmin yhteensattumien vuoksi.

Meillä tapahtuman pääpaikkana toimii Vakka-Suomen Ladun Metsälehdon sauna (Haimiontie 365, 23500 Uusikaupunki). Metsälehdon saunalle voi tulla klo 17 alkaen ja jokainen tuo omat varusteet (teltan, makuupussit, alustat, saunomisvarusteet ym) ja myös oman muonituksen sekä juomaveden. Jokainen kuljettaa pois omat jätteet. Lämmitetään sauna, uidaan, pelataan frisbeegolfia, grillausta ym. yhteistä puuhaa.

Tapahtuma sopii hyvin myös koko perheelle, Tapahtumaan osallistuminen vain terveenä ja pidetään huoli edelleen turvaväleistä sekä käsihygieniasta.

Tapahtumaan paikan päälle tai muualla yöpymisen ilmoittautuminen/tiedustelut: marianne.viholainen@gmail.com

Muista myös kotisivumme osoitteessa vakkasuomenlatu.suomenlatu.org

Tervetuloa mukaan yöpymään! Vakka-Suomen Latu ry.