Tapahtuma arkisto

Vakka-Suomen Latu järjesti 4.10.2020 retken Tummamäen luontopolulle. Mielenkiintoinen päivä kivien maailmaan, retkestä sai huomattavasti enemmän irti oppaan avustuksella kuin pelkästään omatoimimatkailuna.
Lahdingon kylätalolla nautittiin maittava keittolounas ja nähtiin myös esitys, miten kovan työn he ovat tehneet, jotta kylätalo on nykyisessä kunnossa.
Sen jälkeen olikin taas voimia tutustua kivi- ja kotiseutumuseoon. Paljon oli nähtävää ja koettavaa, osallistujia retkellä oli 36 hlöä.
Kiitos kaikille mukana olleille, oppaille sekä kylätalon emännille! Kyllä jäi hyvä mieli

Klapitalkoot Metsälehdossa 14.9.2019. Tällä kertaa oli tarpeen hankkia kuorma valmiita klapeja, jotka siirrettiin samantien varastoon. Talven sauna- ja takkapuut on turvattu.

 

Suomen Ladun valtakunnallinen Nuku yö ulkona -tapahtuma oli tänä vuonna 31.8.2019. Vakka-Suomen Latukin järjesti Metsälehdossa yöpymistapahtuman. Mukavasti oli osallistujia. Frisbeetäkin pelattiin, vaudikkaimmat heitot kantoivat kiekon ihan varastorakennuksen katolle asti. Mutta eipä hätää, tikapuille vaan kiipeämään ja peli jatkui… Nuotiolla paistetut räiskäleet olivat illan herkullinen kohokohta. Puolen yön lähestyessä porukka hipsi pikkuhiljaa telttoihinsa, joita oli pystytetty niin rantaan, metsään kuin pihallekkin. Kaupungissa juhlittiin samaan aikaan perinteisiä Venetsialaisia, ja ilotuliksen pauke kuuluikin sitten jonkin aikaa nukkumista aloiteltaessa. Sää suosi tapahtumaa, yökin oli hyvin lämmin, jopa vähän ”trooppisen” tuntuinen.

 

Vakka-Suomen Latu oli edustettuna Puhtitorilla Uudenkaupungin torilla 31.8.2019

Triangelin soitto kutsui Helatorstaina Metsäkirkkoon Kasarminlahden laavulle, ja tuttuun tapaan saapujille tarjottiin pieni koivunmahlamalja. Alkajaisiksi puheenjohtaja Juhani Viholainen lausui tervehdyssanat toivottaen kaikki lämpimästi tervetulleeksi. Vs. kirkkoherra Jukka Kekki piti puheen kirkkoväelle. Ohjelmassa oli myös kanteleensoittoa, laulua ja runoesitys. Kuultiin myös sykähdyttävän kaunista lasten laulua. Suvivirsi laulettiin yhdessä, ja sitten olikin jo kirkkokahvien aika. Hyvältä maistuivat nokipannukahvi ja herkullinen raparperipiirakka luonnon helmassa. Hakametsän päiväkodin lapset olivat laavulla retkeillessään jättäneet iloksemme muutaman kauniin piirroksen, jotka Satusanni lopuksi esitteli. Osanottajia oli mukavasti, yli viisikymmentä. Luonto oli kauneimmillaan ja ilma kauniin aurinkoinen, vaikkakin vähän tuulinen.

Kaunis kiitos seurakunnalle ja kaikille ohjelman esittäjille, samoin kaikille mukana olleille! 30.5.2019

 

Tänään 25.5.2019 tehtiin puita Kasarminlahden laavulla kaikkien laavulla kävijöiden iloksi. Siivottiin myös laavun ympäristöä. Vähän satoi välillä, mutta se ei talkoolaisia haitannut. Kelpaa laavulla taas makkaraa grillata ja nuotion hehkusta nauttia!

 

Lounais-Suomen Latualueen pyöräilyviestin kapulana toiminut LoLa -nalle on nähnyt monen moista siitä asti, kun Mynämäki toi viestin meille äitienpäivänä 12.5.2019. Esimerkiksi nalle pääsi tutustumaan maankuuluihin Pakkahuoneen munkkeihin. Ja pääsipä hän Metsälehdossa uimaankin, ja saunomaan oman pienen vihdan kera.  Tiistaina 14.5. Lola –nalle vietiin porukalla seuraavalle etapille. Tavattiin Kalannin torilla Laitla Liikkujat. Hyvää jatkoa viestille!

 

Vakka-Suomen Latu ja Vakka-Suomen Sydänyhdistys viettivät yhteistä Unelmien Sydänpäivää Metsälehdossa 11.5.2019, Unelmien Liikuntapäivä –teemalla. Ohjelmassa oli mm. opettavainen tietokilpailu liikuntaan ja terveyteen liittyen. Muistia koeteltiin hauskalla ämpäri-muistipelillä, jota pelattiinkin useampi erä. Hyvät pullakahvit juotiin ja makkaraa grillattiin. Luonnon helmassa oli mukava viettää yhteistä aikaa, ja lopuksi vielä moni kävi uimassa ja saunan löylyistä nauttimassa. Nuorimmatkin tuntuivat viihtyvän hyvin. Sydämellinen kiitos kaikille mukana olleille!

Torstaina, 9.5.2019 pidettiin Metsälehdon saunalla puutalkoot. Iloinen, ahkera porukka teki saunapuita reippaaseen tahtiin. Toki välillä nautittiin taukokahvit ja -makkarat. Ja lopussa kiitos seisoo, nyt on taas saunapuita suviuinnin ja talviuinnin saunomisiin.  Eräs talkoolainen kiteytti asian tähän tyyliin: on niin mukavaa nähdä kättensä työn tulokset, että on saatu näkyvää aikaiseksi. Suuri kiitos talkooväelle!

 

Ekin patikka keräsi tänään 5.5.2019 ilahduttavasti toistakymmentä osallistujaa. Ilma oli kaunis ja aurinkoinen, vaikka vähän viileähkö ja tuulinen. Patikoinnin jälkeen vietettiin mukava iltapäivä Metsälehdossa saunomisen, kahvittelun ja uimisen merkeissä. Osa porukasta teki vähän talkoohommia, lämmitti saunaa ja järjesti tarjoilua patikoitsijoitten saapumista odotellessa. Kiitos kaikille mukana olleille!

 

Patikointiretki Hierkonpolulle 3.11.2018 keräsi ilahduttavan paljon osallistujia! Ilmakin oli kaunis, joten mikäs oli nautiskellessa mukavassa seurassa kauniista maisemista ja ulkoilusta raittiissa ilmassa. Moni kiipesi torniin näkymiä katselemaan – nähtiinpä ketterää puuhunkin kiipeilyä.
Kaiken kruunasi tietysti eväshetki hienolla laavulla.
Lämmin kiitos kaikille mukana olleille! (Osa tuli suoraan Hierkonpolulle ja puuttuu lähtökuvasta.)

 

 

Torstai on myös maastopyöräilijöitten yhteislenkkipäivä – tässä tunnelmia 18.10.2018:  Torstailenkin maisemaa, tällä kertaa jaettiin osallistujat kahteen ryhmään. Toinen ryhmä sai aimoannoksen teknistä polkua ja toinen nautti tasaisemmasta menosta. Molemmille ryhmille tuli reilu 15km ja aikaa meni vajaa pari tuntia. Kiitos osallistujille, ensiviikolla nähdään taas.

Vakka-Suomen Latu oli mukana Valmet Automotiven perhepäivillä 7.10.2018. Autotehdas oli järjestänyt hienoa ohjelmaa, maukasta tarjoilua ja todella paljon oli iloista porukkaa liikkeellä. Me ”latulaiset” järjestimme ensimmäistä kertaa muistipelin tyyliin ”ämpäreihin piilotetut tavarat”. Peli kiinnosti ilahduttavasti sekä aikuisia että lapsia. Monta peliä pelattiin ja joka pelin voittaja sai pienen palkinnon. Oli hauskaa olla mukana yhtenä toimijana.

 

Torstai on kimppakävelypäivä – 4.10.2018 kävely suuntautui Hiun laavulle. Mukavasti oli porukkaa mukana nauttimassa kauniista luonnosta, kiitos kaikille!

Tunnelmia Vakka-Suomen Ladun Nuku yö ulkona -tapahtumasta 8.9.2018:  Ilta alkoi telttojen pystytyksellä, myös yksi riippumatto joukosta löytyi. Ulkotulilla keitettiin nokipannukahvit, paistettiin lettuja ja makkaraa. (Lettupannut käsiteltiin ennen paistamista, kuvakin siitä,  ja kylläpä lettujen paistaminen sitten onnistuikin hyvin!) Saunottiin ja uitiin. Metsään oli tehty timanttipolku, joka pimeässä kierrettiin taskulamppujen kanssa. Lapsille ja lapsenmielisille hauska ja jännittävä kokemus. Hyvällä mielellä kaikki yöpyjät. Saimme paljon osallistumisviestejä myös muualla ulkona nukkuneilta. Iloiset kiitokset kaikille mukana olleille ja viestejä lähettäneille!

Eilen, 26.5.2018, saimme viettää Metsälehdon saunalla mukavaa yhteistä tapahtumaa Vakka-Suomen Sydänyhdistyksen kanssa. Ilma oli mitä kaunein, kahvi ja tarjottavat maistuivat ja juttu luisti. Sydänyhdistyksen väki oli laatinut pienen tietokilpailun: ensin vähän käveltiin että löydettiin kysymykset, sitten pohdittiin vastauksia kiperiinkin kysymyksiin. Lopuksi kuulimme pisteet – virheitä tuli mutta opimme uusia asioita kun kuulimme oikeat vastaukset.
Lopuksi uitiin ja saunottiin. Sydämellinen kiitos vieraillemme ja kaikille mukana olleille!

(Tapahtuma oli osa valtakunnallista Suomen Ladun ja Sydänliiton jäsenyhdistysten yhteistyökampanjaa.)

  

  

TÄNÄÄN HELATORSTAINA 10.5.2018 TRIANGELIN SOITTO KUTSUI TAAS TUTTUUN TAPAAN VIETTÄMÄÄN METSÄKIRKKOA KASARMINLAHDEN LAAVULLE

Tilaisuus alkoi puheenjohtajan tervetulotoivotuksella ja sen jälkeen oli vuorossa kirkkoherra Esa Mierlahden puhe.
Hän puhui mm. siitä kuinka luonnon rauha hoitaa ihmistä ilman että itse tarvitsee tehdä mitään ja metsäpolkukin voi olla ikäänkuin pyhiinvaellusmatka. Laulettiinkin yhdessä ja kuultiin myös runonlausuntaa.
Hakametsän päiväkotilapset olivat tuoneet piirustuksiaan metsäkirkkoon saapuvien iloksi. Piirustusten takana olevat laulun sanat kuultiin myös lausuttuna. Kiitos päiväkotilaisille!
Alussa nautittiin koivunmahlajuomat, lopussa juotiin nokipannukahvit pullan kera.
Väkeä oli paikalla ilahduttavan runsaasti aurinkoisessa säässä.
Lämmin kiitos Esa Mierlahdelle ja kaikille mukanaolleille, mm. Uudenkaupungin seurakunnan Goodvill Cafen väelle!

           

  

 

EKIN PATIKKALLA 6.5.2018 JA SAMALLA VIETETTIIN KULUNEEN TALVIUINTIKAUDEN PÄÄTTÄJÄISIÄ METSÄLEHDOSSA

Lämmin kiitos kaikille osallistujille mukavasta seurasta ja päivästä! Päivä vierähti mukavasti hyvässä porukassa ja keli suosi taas kerran patikoijia, joita oli lähtenyt taas kiitettävästi mukaan. Tuttuun tapaan matkaan lähdettiin Segerin pihalta. Matkalla oli monen moista nähtävää. Perhosia liiteli, kurkien ”kokoontumisajot”, sorsat katsoi parhaimmaksi kipaista lentoon patikoijien lähestyessä. Kyllä kevät on mukavaa aikaa luonnon tarkkailuun.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

SAVOJÄRVI 22.10.2017
V-S Ladun järjestämälle Savojärven patikoinnille osallistui runsas joukko reippaita ulkoilijoita. Keli oli hyvä ja pikkupakkanen oli saanut puut kauniin kuuran peittoon.
Reitti oli mieluisa ja osallistujien kiitoksista voisi päätellä, että tämän kaltaisia tapahtumia kannattaa useamminkin järjestää.
Lämmin kiitos kaikille mukana olleille, antoisa reissu!

   

  

 

Helatorstain metsäkirkko
Saimme viettää Helatorstain Metsäkirkkoa kauniissa aurinkoisessa, vaikkakin hiukan viileässä säässä. Osallistujia oli ilahduttavasti, yli 40 henkilöä. Koivunmahlamalja nautittiin alkajaisiksi. Puheenjohtaja Juhani Viholainen toivotti yleisön ja esiintyjät tervetulleeksi. Kirkkoherra Esko Halivaara puhui kauniisti mm. siitä kuinka luonto ja metsä hoitaa ihmisen mieltä ja kehoa. Helatorstai oli nyt myös edesmenneen presidentti Mauno Koiviston hautajaispäivä ja hänen kunniakseen Metsäkirkossa vietettiin hiljainen muistohetki. Kuunneltiin tunnelmallista ohjelmaa ja laulettiin yhdessä. Sitten nautittiin maistuvat nokipannukahvit pullan kera.
Lämpimät kiitokset kaikille esiintyjille ja kaikille mukanaolleille! Hyvää kevättä ja kesää kaikille!

Kongin soitto kutsui perinteisesti yleisöä saapumaan Metsäkirkkoon. Myös presidentti Mauno Koiviston muistohetkeä juhlisti kongin soitto.

 

Hakametsän päiväkodin lapset olivat lähettäneet Vakka-Suomen Ladulle kiitoksia Kasarminlahden laavun hoidosta. He kertoivat viestissään viettävänsä usein luontohetkiä laavulla. Keskiviikko-iltana laavulla viettämässään kevätjuhlassa he olivat jättäneet muutaman piirustuksen laulujen sanoin tervehdykseksi Metsäkirkon viettäjille. Oli todella mukavaa saada päiväkotilaisten viesti ja katsella iloisia piirustuksia ja hauskoja laulun sanoja.
Lämmin kiitos päiväkodin lapsille ja henkilökunnalle ja hyvää kevättä ja kesää!