Uinti

TALVIUINTIA METSÄLEHDOSSA SUNNUNTAISIN klo 16-18.
Marraskuun alusta huhtikuun loppuun asti sauna on lämpimänä sunnuntaisin klo 16-18. Poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Saunomisesta ja uimisesta peritään pieni maksu kulujen peittämiseksi aik. 4 euroa/aikuiset, lapsilta alle 12 v. 2 eur, mutta ei lämmitysvuorossa olevilta (2 henk.)

Saunan lämmitys hoidetaan vuorotellen vapaaehtoisten voimin. Uudessa takkatuvassa on mahdollista viettää vaikka tunnelmallista eväshetkeä saunan lämpiämistä odotellessa.
Toivotamme tervetulleeksi sekä vanhat että uudet uimarit!

KYLMÄ KYLPY RASITUKSEN JÄLKEEN EDISTÄÄ PALAUTUMISTA
Kun lihakset joutuvat koville liikuntasuorituksen aikana, niissä tapahtuu eräänlainen tulehdusreaktio ja lihassoluja rikkoutuu. Kylmä vesi auttaa palautumiseen ja lihasten rentoutumiseen. Riittävän pitkä aika kylmässä vedessä estää parhaiten lihasten kipeytymistä. Venyttelyt pitää tehdä silloin, kun lihas on vielä lämmin, ei kylmähoidon jälkeen.
Lihasvauriot, repeytymät ja penikkatauti
Kylmän ja kuuman vaihtelu tehoaa myös varsinaisiin urheiluvammoihin, kuten penikkatautiin. Raajoissa ääreisverenkierto on yleensä heikompaa kuin muualla kehossa. Jos vamman takia ei pysty urheilemaan, aineenvaihdunta on hidasta ja paraneminen pitkittyy. Kylmän ja kuuman vaihtelu kiihdyttää verenkiertoa, jolloin kuona-aineet poistuvat lihaksesta ripeämmin.

 

 

SUVIUINTI-ILLAT METSÄLEHDON SAUNALLA TIISTAISIN
Metsälehdon saunalla (Haimiontie 365) tuttuun tapaan tiistaiset suviuinti-illat toukokuusta syyskuun loppuun asti. Poikkeuksista ilmoitetaan erikseen. Paikalle voi tulla klo 18, jolloin aloitetaan saunan lämmitys.
Myöhemminkin voi tulla mukaan. Saunan lämmetessä aikaa on jutusteluun, laineiden liplatuksen kuunteluun, ilta-auringon ihasteluun ja muuten vaan luonnon läheisyydestä nauttimiseen. Grillipaikkakin löytyy. Mukaan voi varata omat eväät ja makkarat. Uudessa saunassa on tilaa ja hyvät löylyt uimisen lomassa lämmittelyyn. Pieni maksu peritään kulujen peittämiseksi, aikuisilta 2 euroa ja lapsilta (alle 12 v) 1 euro. Kaikille avoin tapahtuma, ei tarvitse olla jäsen. Ranta on matala, soveltuu lapsillekin.
Lämpimästi tervetuloa!